צנצנות
מוצרים
ערב
צהריים
בוקר
חברים
מתוק
טרי
קערה
מחבת
בתנור
סיר
שבת
סבתא
טיולים
מתכונים

סלאפי באן: ניינטיז בלחמניה מאודה

December 13, 2018
דלג למתכוןדלג למפה

אוי חורף… אתה מתחיל יפה עם הגשם שלך והקשתות בענן הקסומות והתחושה הזו שגם עמוק בבטון של העיר, הטבע מרגיש קרוב. אוי חורף… איך הים יפה כשאתה פה, איך אנשים יפים כשאתה פה, איזה מוזיקה טובה יש לך ואיך אתה גורם למציאות להפוך למכרבלת.

bunbunbun

אבל… חייב לבוא אבל (ומי שהיה איתי בחורף הקודם, כבר יודע שלהיות חיובית לגביך זו התקדמות) הבדידות בך מורגשת יותר, והקור שלך לפעמים חודר לעצמות וללב וגורם לרוח להיות סגרירית עד כבויה.

buns

אתה מאתגר אדון חורף. אין ספק שעברו הימים שבהם הייתי ירושלמית אסקימוסית שלוקחת 12 מעלות בקלילות סתווית. היום אני מתמודדת איתך עם מעיל פרווה ענקי שקניתי ביד שניה באוקראינה, שולפת פיג׳מות חמות מהארון, סרטים ומתכוני מרקים מהבוידעם של ההיסטוריה, מעמידה על הגז סיר ועוד סיר ואוכלת חם. הכל צריך להיות חם. אפילו הלחם. והמילוי של הלחם. הכל בשביל להעלות את הטמפרטורה גם במחיר של כוויה בלשון.

sloppy

באחת משבתות החורף יחד מרגריטה חברתי היקרה, מלכת הסירניקי והנוסטלגיה, פאזיק הכלבלב והאחיות אולסן הכנו סלאפי באן, שזו ורסיה שלנו על הסלאפי ג׳ו האמריקאי בלחמניות באן אסיתיות. מילאנו את הבית באדים וריח טוב של תבשיל בקר טחון ברוטב אדום, ברקע שמנו לנו קצת נוסטלגיה, שידועה כמעלת טמפרטורות ומחממת לב (נטפליקס: קטגוריית סרטי ניינטיז מורחבת לצומת ליבכם) ויצאנו לדרך.

winter

מתכון לסלאפי באן

מצרכים:

נתחיל בזה שאם לא בא לכם לאתגר את עצמכם עם לחמניות מאודות, פשוט לכו לקנות לחמניות המבורגר מתקתקות, גם עם חלה זה עובד מעולה ובלבד שיהיה זה לחם שסופג היטב נוזלים. את המתכון לבאן לקחנו מפה וקנינו מבעוד מועד את סיר האידוי מבמבוק. אפשר לעשות את הסלאפי באן בלחמניות קטנטנות ומגניבות ולהגיש כמנה ראשונה, או בלחמניות גדולות ושמנמנות למנה עיקרית. שימו לב שאם אתם עושים לחמניות גדולות למנה עיקרית, 12 דקות לא יספיקו לאידוי שלהן והבצק בפנים יהיה לא עשוי. ללחמניה בגודל של לחמניית המבורגר תאדו לפחות 20 דקות.

מצרכים לסלאפי:

  • חצי כוס שמן
  • 2 בצלים מקולפים וקצוצים דק
  • 5 שיני שום קלופים וקצוצים דק
  • חצי פלפל חריף (אפשר ירוק, רצוי צ׳ילי אדום) קצוץ דק
  • 2 כפות ג’ינג’ר קצוץ דק
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור טחון
  • כף פפריקה מתוקה
  • 5 פרוסות בייקון חתוכות לקוביות (אפשר גם בלי)
  • 700 ג בשר בקר טחון
  • חצי חבילת קטשופ. כן כן. אמריקה חמודים שלי.
  • 1/2 כוס סויה (קיקומן)


אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת רחבה ושטוחה את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום מאוד
  2. מוסיפים את הבייקון, השום, הפלפל החריף, הג׳ינג׳ר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות עד שהכל מוציא ריח מדהים בכל הבית ולפני שזה נשרף מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן ולערבב עד שהבשר משנה את הצבע שלו מאדום לחום ומתחיל לקבל קצת צבע שחום וטוב
  3. מוסיפים את הקטשופ והסויה ומערבבים היטב כך שהכל שוחה ברוטב והוא מתחיל להיספג בבשר ומבשלים כרבע שעה עם מכסה
  4. פותחים את המכסה וטועמים שלא חסר מלח, בודקים שהתבשיל לא נוזלי מידי, זה אמור להיות עם רוטס אבל סמיך ומוחזק ולא מיימי, אם יצא לכם מיימי, השאירו את הסיר על האש ללא מכסה ותאדו את הנוזלים, אם זה סבבה אפשר להתחיל להרכיב את הלחמניה
  5. פותחים את הבאן/ הלחמניה כמעט עד הסוף וממלאים בהגזמה בסלאפי, מתחזרים ונזהרים לא לחטוף כוויה בלשון

מפת הטיול

שנחזור אליכם עם פרטים?

תודה רבה! הפרטים התקבלו בהצלחה.
אבוי! משהו השתבש בשליחה, אנא נסו שנית.

שיתוף

הצג תגובות

תגובות

רשומות נוספות מסוג:

סיר