צנצנות
מוצרים
ערב
צהריים
בוקר
חברים
מתוק
טרי
קערה
מחבת
בתנור
סיר
שבת
סבתא
טיולים
מתכונים

נר רביעי: לביבות לבבות ארטישוק

December 5, 2018
דלג למתכוןדלג למפה

בקיץ האחרון הגעתי לגמרי במקרה לברצלונה וזה היה מההפתעות האלו שמחזירות את החיוך ללב. אפשרתי לעצמי בברצלונה לטייל בדיוק איך שאני אוהבת, שזה אומר לאכול בכל מקום שרק אפשר בספונטניות שאפשר רק לבד. זו הייתה התחנה הראשונה במסעותיי שבה הפסקתי לחכות שמשהו יקרה מבחוץ והתחלתי לחולל מבפנים וזה היה מחול מופלא. לכבוד הנר הרביעי אני מזמנת את הרוח הזו של המקריות ושל התנועה הפנימית אל עבר האור. את השיר כתבתי על הנהג המטריד שלקח אותי טרמפ מדרום צרפת לברצלונה והמתכון הוא מאחת ממסעדות הטאפס הברצולנאיות והמוסיקה, ובכן- שיר לטיני חרוש עליו.

_NEL7295

הדרך לברצלונה

עוֹזְבִים אֶת הָאַקְלִים הָאַטְלַנְטִי
חוֹזְרִים לְיַמְתִּיכוֹנִי
בְּצָרְפָתִית זֶה נִשְׁמַע יוֹתֵר טוֹב
מִפִּיו שֶׁל הַנַּהָג שֶׁלִּי לְבַרְצְלוֹנָה
אִישׁ מְשֻׁנֶּה שֶׁחַי חַיִּים חָפְשִׁיִּים
בֵּין צָרְפַת לִסְפָרַד
בֵּין נָשִׁים בֵּין עֲבוֹדוֹת
בֵּין שֵׁמוֹת,
הוּא נוֹשֵׂא שְׁנַיִם
וְרוֹאֶה עַצְמוֹ כְּאֶזְרַח הָעוֹלָם

הִסְכַּמְנוּ שֶׁשְּׁנֵינוּ לֹא אוֹהֲבִים שֶׁכּוֹלְאִים אוֹתָנוּ
הוּא קְצָת יוֹתֵר שׁוֹבָב
סַפַּק מַטְרִידָן
אֲנִי יוֹשֶׁבֶת דְּרוּכָה בְּרֶכֶב
זוֹכֶרֶת שֶׁיֵּשׁ לִי סַכִּין קְטַנָּה
וּמָטָר שְׂבֵעִים וּשְׁמוֹנָה
וּנְעוּרִים
שֶׁרַק יָעִיז

בֵּינְתַיִם אֲנִי כְּלוּאָה בְּפַחַד
וּדְרִיכוּת
וּבְהַקְשָׁבָה לַסִּפּוּרִים שֶׁלּוֹ
מִתְבּוֹנֶנֶת בְּחָפְשִׁיּוּת בַּנּוֹף הַמִּתְחַלֵּף
נוֹשֶׁמֶת אֶת אֲוִיר הַמַּזְגָן
שֶׁלּוֹקֵחַ אוֹתִי מֵהַכְּפָר לְבַרְצְלוֹנָה

שיר לחרוש עליו: Ríe Chinito – Perotá Chingó


כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)

מתכון ללביבות לבבות ארטישוק

מצרכים:

  • חבילת לבבות ארטישוק מסוג Italcarciofi, או כל סוג שאתם אוהבים
  • קמח
  • ביצה
  • כפית חרדל
  • פירורי לחם
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:


  1. מסננים את הארטישוק מהשמן (אני שומרת את השמן ומשתמשת בו לתיבול פסטות)
  2. מחממים את שמן הטיגון
  3. מכינים 3 צלחות עם חומרי הציפוי: צלחת עם קמח, צלחת עם ביצה מעורבבת עם חרדל, מלח פלפל, צלחת עם פירורי לחם
  4. מצפים את לבבות הארטישוק כמו שניצל, קודם בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם
  5. מטגנים היטב מכל הצדדים עד להזהבה ומגישים חם

מחשבה שלאחר טעימה: לשים במרכז לב הארטישוק גבינת עיזים ולטגן. מי שמנסה שידווח :))

מפת הטיול

השאירו פרטים כאן ואחזור אליכם

תודה רבה! הפרטים התקבלו בהצלחה.
אבוי! משהו השתבש בשליחה, אנא נסו שנית.

שיתוף

הצג תגובות

תגובות

רשומות נוספות מסוג:

מחבת