צנצנות
מוצרים
ערב
צהריים
בוקר
חברים
מתוק
טרי
קערה
מחבת
בתנור
סיר
שבת
סבתא
טיולים
מתכונים

נר שמיני: ספינג׳ ממרוקו

December 9, 2018
דלג למתכוןדלג למפה

זהו זה, נר אחרון, הספיישל השמנוני והמטוגן מגיע לסיומו, כמו החג הכי יפה בשנה. אני מקווה שהמתכונים והשירים והמוזיקה הביאו לכם קצת אור חם, כמו האור החם שמרוקו הביאה לחיים שלי, כמו האלבום של דורסף שמאז ששמעתי אותו לראשונה במרקש אני לא מפסיקה להאזין לו ושהחורף הזה יהיה לכם חם ומתוק ומרומם לב כמו לביבות.

_NEL7038

מרוקו

אֶת מְרִיחָה כְּמוֹ מֵי וְרָדִים
שֶׁסָּבֵי הָיָה מוֹרֵחַ לָנוּ עַל הָרַקּוֹת וְעַל הַצַּוָּאר
וְעַל שֹׁרֶשׁ כַּף הַיָּד מִתּוֹךְ בַּקְבּוּקוֹן קָטָן שֶׁל אוֹ דֶּה טְוַלְט
וְהַשּׁוּק שֶׁלְּךָ טוֹעֵם כְּמוֹ שֻׁמָּן שֶׁל כֶּבֶשׂ
שֶׁנִּצְלָה בַּתַּנּוּר גֶּחָלִים מִתַּחַת לָאֲדָמָה
בְּבוֹר רוֹתֵחַ וְיָבֵשׁ
סְבִיבוֹ יוֹשְׁבִים גְּבָרִים
מִתְגּוֹדְדִים עַל פִּסַּת בָּשָׂר גְּדוֹלָה
שֶׁרָכְשׁוּ בַּחֲמִשִּׁים דִּירְהָאם
טוֹבְלִים אֶת הַבָּשָׂר בַּיָּדַיִם חוֹמוֹת קָשׁוֹת וּמְחֻסְפָּסוֹת
בְּתוֹךְ מֶלַח מְעֻרְבָּב בְּכַמּוֹן
הֲכִי טָעִים בָּעוֹלָם


וְהַקַּרְקַע שֶׁלָּךְ אָדֹם וַאֲדָמָה
וְהַמֶּרְחָב שָׁטוּחַ וְרָחָב
שָׂמִים שֶׁל אַפְרִיקָה פְּתוּחִים לִרְוָחָה
מִתְחַלְּפִים מִבֹּקֶר וָרֹד,
לְיוֹם כָּחֹל בּוֹהֵק,
נֶחְתַּם בִּשְׁקִיעוֹת זְהֻבּוֹת
הָאֵנֶרְגִּיָּה שֶׁלְּךָ שְׁקֵטָה וְאִטִּית וּנְקִיָּה
מִסְתַּכְּלִים בְּךָ בָּעֵינַיִם
מְנִיחִים יַד יָמִין אֶל הַלֵּב
אַחֲרֵי לְחִיצָה שֶׁל אֱמֶת וְשֶׁל חִבָּה


וְיֵשׁ לְךָ שֶׁפַע אֵינְסוֹפִי
חָמָאם וְאָרִיחַ וְדֶלֶת וְחַלּוֹן
שֶׁמֶן אִרְגֵּן
כִּפְּתָאן רָקוּם בְּיָד
קוּסְקוּס מְעֻטָּר בְּתַפּוּזִים מְתֻבָּלִים בְּקִנָּמוֹן
וּכְשֶׁמַּפְצִיעַ הַמָּואֳזִים
בִּזְמַן כּוֹס הַתֵּה הַמַּר וְהַמָּתוֹק בְּכִכַּר הַמִּלְאָח
הַלֵּב שֶׁלִּי מַתְחִיל לִפְעֹם
חָזָק וּמַהֵר
אַללָּהֻ אַכְּבַּר אַללָּהֻ אַכְּבַּר

_NEL7129

מוסיקה שהבאתי ממרוקו: dorsaf hamdani - barbara fairouz

_NEL7216

כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)

ספינג' מרוקאי

מצרכים:

מתכון לכ-30 יחידות

  • 1 קילו קמח
  • 2.5 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון
  • סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד בקערה גדולה
  2. מוסיפים את השמן, הביצה, המלח והמים ומערבבים במשך 5 דקות, הבצק אמור לצאת רך מאוד, כמעט נוזלי ודביק, יש ללוש אותו עד שהוא אחיד במשך כעשר דקות
  3. משמנים את פני הבצק ומכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, אם הבית שלכם קריר בגלל החורף, יתכן ויקח יותר זמן, הבצק אמור להכפיל את הנפח שלו
  4. לשים את הבצק ומתפיחים שוב כעשרים דקות
  5. לקראת סיום הטפיחה השניה מחממים את השמן
  6. מוציאים בידיים מכוסות בשמן כדור בגודל עגבנייה מהבלילה ויוצרים במרכזו חור באמצעות האצבעות ומותחים מעט ליצירת בייגל שנוזלי שכזה ומיד מכניסים לשמן החם. שימו לב שהבצק מאוד רך ומאוד נוזלי וכדי שיהיה לכם חור גדול במרכז צריך למתוח אותו היטב
  7. ממלאים את הסיר בספינג׳ים, לא לשכוח לשמן את הידיים מידי פעם כדי שהבצק לא יידבק ליד
  8. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה
  9. מוציאים ומסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג ומיד תובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים
  10. להגיש טרי וחם חם

מפת הטיול

השאירו פרטים כאן ואחזור אליכם

תודה רבה! הפרטים התקבלו בהצלחה.
אבוי! משהו השתבש בשליחה, אנא נסו שנית.

שיתוף

הצג תגובות

תגובות

רשומות נוספות מסוג:

מחבת