נר חמישי: לביבות תל אביב
השנה היא השנה החמישית שלי בתל אביב, עוד מילדותי בירושלים חלמתי לגור בעיר המדליקה הזו, ליד הים. הייתי מבריזה עם החברות שלי מהאולפנה ועל 405 היינו פושטות את החצאית ונשארות עם מכנסיים ותחושה נועזת ושובבה, חורשות את רחובות העיר ומרגישות משוחררות. כבר חמש שנים שאני בעליות ומורדות בעיר ועם העיר, היא הביאה לי את הים והזדמנויות מופלאות, חברים קסומים, רוח של התחדשות ובעיקר המון אוכל טוב. הנר הזה הוא לרוחה של העיר העברית הראשונה והלב שמתכווץ ומתרחב בה כל יום ויום. את השיר כתבתי כשליבי נשבר בה, המוזיקה היום היא כזו שעוזרת לחתיכות של הלב להתחבר והמתכון הוא ללביבות של אחת מהמסעדות הכי טובות שהעיר הזו ידעה.
תל אביב
בַּקַּיִץ חָנַקְתָּ אוֹתִי
בְּעוֹדִי מִסְתַּנְוֶרֶת מֵהָעִיר,
נְמַסָּה מֵהַשֶּׁמֶשׁ
כְּשֶׁהַחֹרֶף שֶׁלָּנוּ הִגִּיעַ
הֵבַנְתִּי שֶׁהֶחְבֵּאתָ לִי
מַפֹּלֶת שְׁלָגִים
מוּל הַיָּם שֶׁהִכָּה גַּל
וְעוֹד גַּל
הִתְעַנַּגְתִּי
עַל הַקֹּר הַמַּקְפִּיא שֶׁהוֹתַרְתָּ
וְעַל הַחוֹל
וְעַל הַמַּיִם
שֶׁשָּׁטְפוּ אוֹתְךָ
מִמֶּנִּי וָהָלְאָה
שיר ללב: אורקה
כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)
מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה
מצרכים:
- 6 בטטות קלופות
- 1.5 כף סויה
- ¾ כוס קמח לבן
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- קורט פלפל שחור טחון
- חמאה לטיגון
מצרכים למטבל:
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפות מיונז
- ½ צרור עירית קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.
- מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.