נר שביעי: גובי פקורה
בהודו ביקרתי פעמיים, בפעם הראשונה בטיול הגדול ובפעם השנייה לפני שנתיים. היא מקום בעולם שמערבב את הכל טוב טוב, מבשל על אש קטנה, טעים טעים. מקדש הקרמה, בית הספר שלי להתבוננות והקשבה, לפתיחות הלב, פשטות ואהבה. לחיי כל אלה אדליק את הנר השביעי. לצלילי השיר שליווה אותי מסלוניקי לגואה אבשל ואתבל ואטגן פקורה של כרובית וכשהבית יתמלא בריח אקח נשימה עומקה ואזהר לא לכבות את הנרות כשאנשוף.
הודו
מִחוּץ לַחַלּוֹן שֶׁל הָאוֹטוֹ הַמְּמֻזָּג
יֵשׁ רַעַשׁ עִקְבִי שֶׁל צְפִירוֹת
הֵן מַזְכִּירוֹת וּמִשְּׁכִיחוֹת
אוֹתְךָ מִמֶּנִּי
הַזְּכוּכִית מְבֻדֶּדֶת אוֹתִי מֵהַהֲמֻלָּה
שֶׁדּוֹפֶקֶת עַל אָזְנִי
הוֹפֶכֶת אֶת הַבֶּטֶן
הַמְּלֵאָה מִכָּל טוּבְךָ
יֵשׁ מִלְיַארְדִּים שֶׁל הוֹדִים
שֶׁנּוֹעֲצִים בִּי עֵינַיִם
תְּמוּנָה? פֶּרַח? מָלוֹן לְלַיְלָה?
אֲנִי יֶשְׁנָהּ בְּמִטַּת יָחִיד
גַּעֲגוּעַ שֶׁלֹּא מַפְסִיק
לָמָּה שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה בֵּינֵינוּ
הַפְּקָקִים מְעַקְּבִים אוֹתָנוּ
נוֹטְעִים סָפֵק
הַקַּרְמָה תָּבִיא אוֹתָנוּ לַיַּעַד
וְאוּלַי תַּשְׁאִיר אוֹתָנוּ כָּאן
לְעוֹד לַיְלָה אַחֲרוֹן
אֲנִי עֲיֵפָה מַפְרִידוֹת
עָצְמַת עֵינַיִם
מְאֻזֶּנֶת וּשְׁלֵוָה
עַל מִטָּה מְטַלְטֶלֶת
בֵּין בַּנְגָלוֹר לְקוֹדַאי קָנָאל
מְצַפֶּה לְהַפְסָקָה
לְהַשְׁתִּין בִּקְרִיעָה
לִשְׁתּוֹת צְ'אִי כָּל כָּךְ טָעִים
שֶׁמַּשְׁכִּיחַ אֶת הַכֹּל
לְרֶגַ
שיר של מסעות: מטוס
כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)
מתכון לגובי פקורה
מצרכים:
- פרח כרובית בינוני מבושל במי מלח ומרוסק גס במזלג
- חצי כוס קמח חומוס
- חצי כוס מים
- 2 ביצים
- ¼ כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- כפית גאראם מסאלה
- כפית זרעי כוסברה
- כפית כורכום
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים, המרקם צריך להיות כמו של טחינה מעט דלילה
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- מטגנים עד הזהבה משני הצדדים