צנצנות
מוצרים
ערב
צהריים
בוקר
חברים
מתוק
טרי
קערה
מחבת
בתנור
סיר
שבת
סבתא
טיולים
מתכונים

נר שישי: לביבות סלק

December 7, 2018
דלג למתכוןדלג למפה

יש חומרי גלם שאני קושרת באנשים, לדוגמא האהוב הראשון שלי היה חצילים. אבא שלי הוא איש של לימון, נעה היא טחינה גולמית ואלישבע היא נקטרינה. ויש לו איש אחד שהוא סלק. משום שהוא מתוק ומופלא ומשום שהסתלק מחיי במהירות שבה כישף את ליבי והותיר בו כתם כמיהה שלא יורד בכביסה. השיר הזה הוא נכתב בעקבות המפגש הקוסמי הזה, והמתכון הוא אחד מיני רבים שרקחתי מסלק אחרי שהלך והמוזיקה של נינה סימון היא המוזיקה שליוותה את מרחב הזמן הקצר והקסום שחלקנו.

_NEL7252

כמיהה

לִקְשֹׁר וְלִפְרֹם
לֵב לַגּוּף
לְגַשֵּׁשׁ וְלָסֶגֶת
אָבִיב וַסָּתָיו

מַעְגָּל שֶׁל תְּשׁוּקָה
וְתִמְרוֹת בְּכוֹרוֹת

כַּמָּה חוֹרְפִים אֲמַסְגֵּר
כַּמָּה עוֹד אֶטְבַּע בְּכִשּׁוּף
שֶׁהָיָה וְחַלָּף
וּמֵאֵין וְאֵימָתַי
יָבוֹא הַקַּיִץ
שֶׁיִּהְיֶה לִי
לְכָל הַשָּׁנָה כֻּלָּהּ

מוזיקה מכושפת: נינה סימון

כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)

מתכון ללביבות סלק

מצרכים:

  • 4 סלקים גדולים
  • 250 גרם גבינת עיזים חצי רכה (אני השתמשתי בגבינה של Soignon)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס פירורי לחם לבלילה ועוד צלחת פירורי לחם לציפוי הלביבות
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הסלקים במים (יותר מהר בסיר לחץ) עד שסכין ננעצת בקלות. מקררים את הסלקים.
  2. מגרדים את הסלקים בפומפייה גסה, סוחטים היטב מנוזלים ומערבבים פנימה את כל יתר הרכיבים.
  3. מחממים שמן הטיגון
  4. קורצים לביבה מהבלילה ונותנים לה צורה יפה עם הידיים ומצפים קלות בפירורי לחם
  5. מטגנים את הלביבות
  6. מומלץ להגיש עם המטבלים שפורסמו בנר שני

מפת הטיול

השאירו פרטים כאן ואחזור אליכם

תודה רבה! הפרטים התקבלו בהצלחה.
אבוי! משהו השתבש בשליחה, אנא נסו שנית.

שיתוף

הצג תגובות

תגובות

רשומות נוספות מסוג:

מחבת