צנצנות
מוצרים
ערב
צהריים
בוקר
חברים
מתוק
טרי
קערה
מחבת
בתנור
סיר
שבת
סבתא
טיולים
מתכונים

בולו

June 6, 2020
דלג למתכוןדלג למפה

בהתחלה, לא ממש הבנתי למה הדבר היחיד שאבא שלי רצה לאכול במהלך הטיפולים זה בולו.

בולו גלילים

זו לא עוגיה מפוארת במיוחד יתרה מכך, אבא שלי איש מסורת אדוק ותוניסאים אוכלים אותה אך ורק לפני וביציאת צום יום כיפור.

בולו חתוך

איפשהו בחודש שבילינו איתו בבית החולים התחלנו, כל המשפחה, להצטרף להתמכרות ועד היום, צנצנת העוגיות בבית הוריי מלאה בבולו תמיד

בולו מתנה

הביסים בבולו, נתנו לי רגע להרגיש בבית ולא בחדר משונה מנירוסטה, איזה שקט של מעגליות, פשטות מקרקעת בתוך מציאות מורכבת ואולי באיזשהו מקום היא התחברה לי למה שיום כיפור מסמל בשבילי... זמן שמאפשר להתנקות מכל הרעל שמתגנב פנימה ולהתחיל משהו חדש.

בולובולו

בולו

מצרכים:

(כ-50 עוגיות)

  • חצי ק"ג קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כפית גדושה זרעי אניס
  • 1/4 כוס שומשום
  • 2 כפיות גדושות גרידת לימון
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס שקדים

לקינוח שבועותי מפרורי בולו:

  • 1 כוס פירורי בולו
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה או שמנת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • כ-1 ק״ג פרי טרי (משמש, אפרסק, נקטרינה, תות, דובדבן)
  • כמה עלים לקישוט זוטה או נענע

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מערבבים את כל היבשים היטב: קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה, שומשום ואניס.
  • מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, הביצים השקדים והצימוקים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מקמחים משטח נקי, עדיף לעבוד על שיש או נירוסטה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
  • מגלגלים כל כדור לנחש באורך תבנית האפיה הגדולה של התנור וברוחב של זרת מסדרים 3 נחשים על כל תבנית ומכניסים לאפיה של כ-45 דקות בתנור. בדקו מידי פעם שהבולו שלכם לא נשרף, כשהוא מקבל צבע זהוב אפשר להוציא מהתנור.
  • מחכים שהבולו יתקרר ופורסים לפרוסות דקות, כ-2 ס"מ לפרוסה. תנסו לחתוך אפילו דק יותר, תראו מה העובי המינימאלי לחיתוך בלי שהעוגיה מתפרקת. כדאי לעבוד עם סכין שף חלקה ומושחזת.
  • אם אתם רוצים את הגרסה הקלאסית שהיא מעין לחם מתוק, סיימתם, הבולו מוכן יהיה לו מרקם רך כזה. אם בא לכם לתת לו את הטוויסט הבישקוטי, חממו את התנור ל-180 מעלות, סדרו את הבולו החתוך בתבנית והכניסו לתנור לעוד כ-10 דקות. כשהוא זהוב, הוא מוכן.
  • טיפ להרפתקנים – שימו על הבולו חתיכת קממבר או סנט מור ואכלו בהנאה. מדהים של מלוח ומתוק.
  • טיפ לאוהבי השימוש בשאריות– כשתחתכו את הבולו יהיו המון פרורים ויהיו עוגיות שיתפרקו קצת ויהיו את הקצוות- אל תזרקו, שמרו בשקית והרי לכם קינוח ב-2 דקות: טחנו את הפירורים דק במעבד מזון או דפקו עם מערוך בתוך שקית. קחו גבינת מסקרפונה טובה וערבבו אותה עם אבקת הסוכר, חיתכו איזה פרי טרי כמו משמש, נקטרינה או דובדבן בקיץ, תותים בחורף. ואז בכוסות אישיות הרכיבו שכבה של פירורים, שכבה של מסקרפונה שערבבתם עם קצת אבקת סוכר, שכבה של פירות וכמה עלים של נענע או זוטה לקישוט

  • מפת הטיול

    השאירו פרטים כאן ואחזור אליכם

    תודה רבה! הפרטים התקבלו בהצלחה.
    אבוי! משהו השתבש בשליחה, אנא נסו שנית.

    שיתוף

    הצג תגובות

    תגובות

    רשומות נוספות מסוג:

    מתוק