נר שלישי: הסופגניות המופלאות של אמא שלי
הגיע הזמן לקצת מתוק לא? אז הנה מתכון של אמא שלי היקרה, הבשלנית המופלאה, לסופגניות שהם הטעם של חנוכה של הבית הראשון שלי. זה מתכון סופר צרפתי, לסופגניות מבצק רבוך מלא חמאה. יש להן מרקם שונה מהסופגניות הרגילות העשויות מבצק השמרים, הבצק רטוב יותר והקליפה קריספית יותר, זו בעצם פחזניה מטוגנת. יאמממ. לצידם סיפור חסידי על אבא שלי הצדיק, ולתיבול מוסיקה של האחת והיחידה, אדית פיאף. חנוכה צרפותונסי שמח!
הלכות תפילה
יש איזה מדרש יהודי ישן שאומר שאם איש חוזר לביתו שבכפר ורואה מרחוק שיש שריפה אז אסור לו להתפלל שזה לא הבית שלו.
"את יודעת למה" שאל אותי אבי, בזמן שחיכינו לתוצאות בדיקות הדם שלו, "כי זה לא יפה?" עניתי בשאלה, "ממש לא" הוא ענה והמשיך "אין קשר ליפה ולא יפה. ביהדות התשובות הן לפי השכל, אם אין בזה הגיון סימן שזו לא התשובה". הרגשתי שהוא בכלל לא מדבר על היהדות. בלעתי את הדמעות של הייאוש מהמרחק והחרדה וההיאחזות ואמרתי לו "נו אבא, אין לי כח, הרגע הגעתי לפה בשלוש אוטובוסים״ הוא קטע אותי: ״שלושה״. התעלמתי והמשכתי להתלונן כאילו שאני החולה ״קמתי בשש בבוקר, עזוב אותי מחידות הגיון ותגיד לי למה אסור לו להתפלל".
"כי זה כבר לא משנה בכלל״ הוא ענה בסבלנות. ״הבית שנשרף כבר נשרף ואם היהודי יתפלל, אז זו תפילת שווא". הנהנתי בנימוס והתאפקתי לא להצית עוד ויכוח, לא לי ובטח שלא לו היו כוחות לזה.
שתקנו וחיכינו לתוצאות וכל כמה דקות אבא שלי זז בכיסא שלו ותלתל יחד איתו את עמוד האינפוזיה והצינורות. כשהבדיקות הגיעו והיו חיוביות ונשמנו לרווחה ידעתי שלא משנה כמה מדרשים הוא סיפר לי, וכמה ההגיון היהודי שלנו שונה, טוב שהתפללתי.
מוזיקה של ילדות: אדית פיאף
כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)
מתכון לסופגניות בצק רבוך מופלאות של אמא שלי
מצרכים:
(כ-30 סופגניות קטנות)
- 250 מ״ל מים- כוס ורבע
- 150 גרם קמח- כוס גדושה
- 20 גרם סוכר- 2 כפות
- 75 גרם חמאה
- 4-5 ביצים
- קורט מלח
למילוי והגשה: ריבה ביתית, נוטלה, אבקת סוכר, פירות, שערות חלבה ובגדול מה שרוצים
אופן ההכנה:
בצק:
- מרתיחים בסיר את כל חומרי הגלם מלבד הביצים והקמח.
- כשהכל רותח יש להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב בכף עץ עד שהבצק נהיה אחיד ולא נדבק לדפנות הסיר.
- מורידים מהאש ומוסיפים כל ביצה בנפרד לבצק תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד. את הביצה האחרונה מוסיפים רק אם הבצק לא מספיק נוזלי.
טיגון הסופגניות:
- מחממים שמן קנולה
- בעזרת כף או כפית מעבירים מנות קטנות של בצק לסיר הטיגון
- אחרי שהצד התחתון של הסופגניה מטוגן יש לסובב את הכדור לטיגון לצד שני
- חשוב לא להעמיס על הסיר ולדאוג שאין יותר כדורים ממה שפני הסיר יכול להכיל
- כשהסופגניה שחומה משני צידיה יש להוציא מהשמן, לסנן היטב ולהעביר לנייר סופג
הגשה:
- למלא בעזרת מזרק את הסופגניות במילוי שאתם אוהבים
- לפזר מעל הכל אבקת סוכר, או שערות חלבה או פירות או מה שבא